A gazdaság alapítója Takáts János, akire máig büszkén tekintünk vissza. 1878-ból származó szőlő birtokjogi bizonyítványa tanúsítja a közel százötven éves fennállását pincészetünknek.

 

           Azóta nem csak a Takács János név öröklődött generációról generációra, hanem a szakmai tapasztalat, a borászati technológia, és a hagyományos borkészítés is. Ezek megtartására külön gondot fordítunk, hiszen  céljaink közé tartozik a tradíció megtartása.

 

           A borászat repertoárjában megtalálható az összes klasszikus Tokaji borfajta. A tradíciókhoz híven a borászat első sorban a hagyományos Tokaji borkészítés elveit követi, de ezek mellett megtalálhatóak a modern íz világot képviselő borok is. Olyan borkülönlegességek, mint az aszú vagy a szamorodni azonban a mai napig úgy készülnek, mint ahogyan azt a birtokot alapító Takáts János készítette 150 évvel ezelőtt.

Gazdaságunk nemrégiben a Biokontroll  Hungária Kft ellenőrzése alatt ökogazdálkodásra váltott át, melynek eredményeképpen tavaly leszüretelhettük legelső hivatalos bioszőlőinket is.

Hamarosan  megjelenik legelső Bio Pezsgőnk,  a VAD VIRÁGOK—BIO BOR válogatás egyik különlegessége, mely nagy újdonság lesz  Tokaji versenytársai között bio kategóriája révén. Reméljük, ízleni fog fogyasztóinknak is.

 

           Jelenleg a birtok központja, Tarcal és Tokaj között, a tokaji Nagy-Kopasz-hegyen található. A szőlészethez manapság 'kb.20 ha aktív termelő szőlő terület tartozik, mint pl. Tállya Sasalja dűlő, Tarcal Ugar, Veresmogyorós és Sóhajó dűlők.

 

           A borászathoz idővel csatlakozott a vendéglátás is, mely pincénkben és vendégházunkban, valamint a miskolci Kisavas pincesorán élvezhető.

Szakmai tapasztalatink 1878-óta öröklődik...

Lekerekített téglalap: János Pince - a jó borok társasága...
Téglalap feliratnak: Tapasztalat és szakértelem évszázadok óta, Megfizethető árak, Borkülönlegességek, Aszú, Vendéglátás, Szamorodni, Öko-gazdálkodás, Bor szeretet, Tokaj, Hárslevelű, Tarcal, Borok, Sárgamuskotály, Minőség, Élmény, Bor, Palackos, Borkóstolás, Birtok, Birtokbor, Gazdaság, Szőlőültetvény, Szüret, Mulatság, Magyar bor mindenkor, Biokontroll, Gyümölcsösség, Frissesség, Zamat, Savtartalom, harmónia, szállás, borvacsora, bogrács gulyás, paraszttál,

Címkefelhő

Készült,  Budapest, 2013     T V

Lekerekített téglalap: Főoldal
Lekerekített téglalap: Tradíció
Lekerekített téglalap: Boraink
Lekerekített téglalap: Galéria
Lekerekített téglalap: Kapcsolat
Lekerekített téglalap: Tarcal
Lekerekített téglalap: Emlékeink
Lekerekített téglalap: Bio-szőlőművelés
Lekerekített téglalap: ’59 Aszú
Lekerekített téglalap: Vendéglátás
Lekerekített téglalap: Tradíció
Lekerekített téglalap: Hamisítás