Illatos, fiatalos, gyümölcsös. Könnyen fogyasztható, hiszen különleges  zamatai mögött megbújik a komoly alkoholtartalom. Vidámságra ösztönzi a kóstolót, lágysága és selymessége miatt. Kiváló kísérője fűszeres keleti ételeknek, de egy jó beszélgetéshez is megfelelő kísérő.

 

A négyéves ászokhordóban töltött időknek köszönhetően, a bor színe, illata, ízvilága mind a régi időket idézi. Szinte, magunk előtt látjuk, ahogy a király hosszú asztalánál, fakupákban várja eme nemes nedű, hogy leöblítse a kemencében sült csülök ízét. Alkoholtartalma 12,5 %, ami kell is, hiszen remekül harmonizál az ászokhordótól kapott telt, hosszú ízekkel. Színe borostyán sárga, és ha megperdítjük a pohárban, lustán vonul végig az üveg falán. Különlegessége, a technológiában rejlik, hiszen igyekeztünk a 100 éves hagyományok alapján elkészíteni.

 Büszkén ajánljuk mindazoknak, akik nem egy hétköznapi borra  kíváncsiak, vagy éppen füstölt húshoz, töltött káposztához vagy esetleg marhasülthez támadt kedvük a vacsoránál.

 

Savai a zabolázatlan természetet idézi, gyümölcsös, fiatalos, friss. Rakoncátlan aromái jól enyhítik, a tűző nyári nap hevét. Fajtájának köszönhetően hamar elvarázsol minket egy hársfa erdőbe, és már is érezzük mind illatában, mind ízében a citrusos ízeket. Tökéletes kísérője a nyári salátavacsoráknak, illetve könnyű halételeknek

 

A híres-nemes Tokaji Aszú mellet, Tokaj-Hegyalja nagy büszkeségei közt tartja fenn,a Száraz szamorodnit. Különleges készítésének köszönhetően, a bor savtartalma és aromái igazi harmóniába egyesültek, melytől egy igazán karakán, íz világában gazdag, kivalló minőségű nedűt kóstolhatunk. Marha sültek, pörkölt ételekhez kivallóan alkalmas kísérőnek, illetve desszert borként is ajánljuk.

                                           

Savgerince karakteres, fajtájához illő, korának megfelelően gyümölcsös, üde érzetet kínál. A hagyományos készítésnek köszönhetően igen határozott zamatokkal rendelkezik, ezért kiválóan tükrözi a Tokaji ízvilágot. Alkoholtartalma 12%, ami jól megbújik a Furmint jellegzetes aromái mögött. Színe élénksárga, leginkább a világos búzatáblákra emlékeztet. Kifejezetten ajánljuk grillezett, illetve sült húsokhoz, zöldséges köretek mellé.

Vinum Regum, Rex Vinorum!

 

Méltán kapta ezt a híres mondást az aszú bor.  A  világ talán egyik legkülönlegesebb eljárásával létrejött nedű, mely nem csak a régi királyokat döntötte mámorba.

Beszéljenek helyettünk boraink...

Téglalap feliratnak: Tapasztalat és szakértelem évszázadok óta, Megfizethető árak, Borkülönlegességek, Aszú, Vendéglátás, Szamorodni, Öko-gazdálkodás, Bor szeretet, Tokaj, Hárslevelű, Tarcal, Borok, Sárgamuskotály, Minőség, Élmény, Bor, Palackos, Borkóstolás, Birtok, Birtokbor, Gazdaság, Szőlőültetvény, Szüret, Mulatság, Magyar bor mindenkor, Biokontroll, Gyümölcsösség, Frissesség, Zamat, Savtartalom, harmónia, szállás, borvacsora, bogrács gulyás, paraszttál,

Címkefelhő

Készült,  Budapest, 2013     T V

Lekerekített téglalap: Főoldal
Lekerekített téglalap: Tradíció
Lekerekített téglalap: Boraink
Lekerekített téglalap: Galéria
Lekerekített téglalap: Kapcsolat
Lekerekített téglalap: Tarcal
Lekerekített téglalap: Emlékeink
Lekerekített téglalap: Bio-szőlőművelés
Lekerekített téglalap: ’59 Aszú
Lekerekített téglalap: Vendéglátás
Lekerekített téglalap: János Pince - a jó borok társasága...
Lekerekített téglalap: Boraink
Lekerekített téglalap: Hamisítás