Méltán kapta ezt a híres mondást ezen desszertbor, hiszen a világ talán egyik legkülönlegesebb eljárásával létrejött nedűje, mely nem csak a régi királyokat döntötte mámorba, hanem mai fogyasztóit is.  Sok apró részleten múlik egy aszúbor kiváló ízvilága, ezért is vagyunk oly büszkék  borkülönlegességeinkre, melyeket 150 év szakértelmével készítünk

 

Nem elég, ha megelégszünk azzal, hogy aszúsodott szemeket vegyítünk kiválasztott alapborunkhoz, majd rövid időre hordóba tesszük, alig egy-két év elteltével már  töltjük is palackba. Sajnos manapság a többségében kapható aszú boroknál, ezt az egy szempontot veszik figyelembe. Minél hamarabb kapja meg végső lakhelyét, a palackot.

Mi azonban megőriztük dédapáink örökségét, így a pincészet büszkeségei, mind a mai napig azt az íz világot nyújtják a kedves kóstolónak, mint amiben II. Rákóczi Ferenc fejedelemnek is része lehetett Tokaji birtokán.

Boraink, addig érlelődnek az aszútészta fölött, míg palackozásra, fogyasztásra nem kerülnek, ami azt jelenti, hogy akár 5-6-7 évet is állhatnak ászokhordóban.

 

 Karakteres, kiváló borokkal párosítjuk az aszú szemeket, aminek köszönhetően aszúink mindegyike testes borkülönlegesség, melyben minden íz tökéletesen harmonizál egymással.

 Ezt bizonyítja legöregebb palackozott 5 puttonyos aszúnk is, mely 1959-ben készült. Fontosnak tartjuk ászokhordóink minőségét, miszerint „nem hordó a hordó ha, 10 évnél fiatalabb”. Hordóink többsége közel 30-100 éves, melyek a gondos odafigyelésnek köszönhetően a jövendő generációi számára is kiváló borok kincses ládája lehet. A hordók minősége és állapota nagy jelentőséggel bír, mert nagyban befolyásolják a belekerülő bor ízét, zamatát.

 

 Szavak helyett azonban beszéljenek inkább boraink. Kóstoljanak meg egy pohárral kínálatunkból, vagy látogassanak el pincészetünkbe, ahol egy borkóstoló alakalmával, megismerkedhetnek a hagyományos ízekkel, aromákkal, melyek visszarepítik történelmünkbe a kedves kóstolót.

Téglalap feliratnak: Tapasztalat és szakértelem évszázadok óta, Megfizethető árak, Borkülönlegességek, Aszú, Vendéglátás, Szamorodni, Öko-gazdálkodás, Bor szeretet, Tokaj, Hárslevelű, Tarcal, Borok, Sárgamuskotály, Minőség, Élmény, Bor, Palackos, Borkóstolás, Birtok, Birtokbor, Gazdaság, Szőlőültetvény, Szüret, Mulatság, Magyar bor mindenkor, Biokontroll, Gyümölcsösség, Frissesség, Zamat, Savtartalom, harmónia, szállás, borvacsora, bogrács gulyás, paraszttál,

Címkefelhő

Készült,  Budapest, 2013     T V

Lekerekített téglalap: Főoldal
Lekerekített téglalap: Tradíció
Lekerekített téglalap: Boraink
Lekerekített téglalap: Galéria
Lekerekített téglalap: Kapcsolat
Lekerekített téglalap: Tarcal
Lekerekített téglalap: Emlékeink
Lekerekített téglalap: Bio-szőlőművelés
Lekerekített téglalap: ’59 Aszú
Lekerekített téglalap: Vendéglátás
Lekerekített téglalap: János Pince - a jó borok társasága...
Lekerekített téglalap: ’ 59 Aszú
Lekerekített téglalap: Hamisítás